Tarief en Vergoeding

Marty Versteegh Tarief

Behandeling:
Jeugd: Vanaf 2015 valt de Jeugdzorg onder de verantwoordelijkheid van de gemeentes. Dat betekent dat de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar niet meer door zorgverzekeraars maar door de gemeentes vergoed wordt. Vergoeding bij de gemeentes gaat alleen met contracten. Om in aanmerking te komen voor vergoede zorg is een verwijzing van de huisarts nodig of een beschikking van het sociaal team. Zodra je een verwijzing hebt, kunnen we een afspraak maken.
Met de gemeentes Oudewater, Montfoort en Woerden en met de regio Midden- Holland heb ik contracten voor vergoede zorg in de Basis-GGZ. Een intakegesprek wordt altijd vergoed. Een behandeling wordt vergoed als er sprake is van een DSM 5 diagnose.

Volwassenen: Als Registerpsycholoog NIP worden de sessies van  jongvolwassenen en volwassenen niet door de zorgverzekeraars vergoed. Dat betekent dat de kosten volledig voor de cliënt zelf zijn. Het voordeel is wel dat ik geen lange wachtlijsten heb, je kunt snel bij mij terecht. Consultprijs: 95 euro voor een consult van 50 tot 55 minuten

Diagnostiek
Per onderzoek zal bekeken wat nodig is en afhankelijk daarvan zal ik een offerte maken.

Betalingsvoorwaarden
• Sessies die niet vergoed worden, kun je ter plekke contant voldoen. Is dat niet mogelijk, dan kun je de rekening overmaken, uiterlijk voorafgaand aan de eerstvolgende sessie.
• Als we een afspraak hebben gemaakt, reserveer ik die tijd speciaal voor jou. Kun je onverhoopt niet, zeg dan tijdig af. Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, breng ik voor de helft in rekening. Ben je zonder afzegging afwezig, breng ik de afspraak volledig in rekening.

Wachttijd
Binnen twee weken na aanmelding kan er een intakegesprek plaatsvinden.