Over Marty

Marty den Hollander Psychologiepraktijk

Mijn interesse voor kinderen was al vroeg aanwezig. Na de middelbare school heb ik als au-pair in Amerika gewerkt, een heel mooie en rijke ervaring. Terug in Nederland ben ik met veel enthousiasme klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam gaan studeren.

Nadat ik deze studie met succes had afgerond, ben ik een aantal jaren bij verschillende grote instanties in dienst geweest. Ik heb als groepsleidster en casemanager gewerkt met kinderen met autisme een verstandelijke beperking gewerkt. Ook heb ik een leidinggevende functie gehad. Deze jaren hebben me veel gebracht. Ik heb veel geleerd over het dagelijkse leven en de begeleiding van kinderen met een beperking.

Sinds 2008 ben ik werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog. De kennis en ervaring uit de praktijk heb ik meegenomen in mijn dagelijkse werkzaamheden in zowel de basis- als de specialistische GGZ. Zo heb ik een brede ervaring verworven.

Ik heb mij gespecialiseerd in de behandeling van trauma’s en hechtingproblematiek. Wat ik in mijn behandelsessies meeneem, is mijn spontaniteit, humor, betrokkenheid en geduld.

Ondanks mijn specialistische ervaring met kinderen en jeugd behandel ik de afgelopen jaren steeds vaker ook volwassenen. Deze diversiteit maakt mijn vak zo leuk.

Het helpen van mensen, het aanreiken van oplossingen geeft veel voldoening. Het maakt ook dat ik me wil blijven ontwikkelen in mijn vakgebied. In 2013 heb ik mijn registratie gehaald voor Registerpsycholoog NIP/Kind en Jeugd en in 2017 heb ik mijn registratie gehaald voor cognitieve gedragstherapeut VGCT.


Samenwerking
Psychologiepraktijk Van Zwieten
anneliesvanzwieten.nl
Telefoonnummer: 06-16745253
Indien nodig kunnen er bij vakantie of ziekte overbruggingsgesprekken plaatsvinden bij mijn collega Annelies van Zwieten.